Jeg var på utdrikningslag til Monica i helga, og da fikk vi servert Chili sin carne. Jeg elsker kjøtt, og er som regel litt skeptisk til rene vegetarretter. Men denne var skikkelig god! Så jeg måtte prøve å lage denne selv. Dette var i tillegg en vegan-rett (altså ikke noe fra dyr), så det er sjelden det blir laget noe sånt hjemme hos oss. En viss mann her var veldig skeptisk... Og spesielt på en tacofredag (som nå er omdøpt og omgjort til meksikansk aften btw). Uansett, jeg lagde det i dag. Benedicte, som laget dette til oss i u.laget, fant oppskriften her:
Chili sin carne. Og denne fulgte jeg også i dag. Det ble kjempegodt altså! Man savner faktisk ikke kjøtt, og dette er en skikkelig høstrett.
Var litt vanskelig å finne alle ingrediensene, men jeg hadde hvertfall i:
en halv kopp olje, 2 spiseskjeer karve, 1 spiseskje chili, 3 løk, 3 fedd hvitløk, 1 chili, brunt sukker, 7 sopp, 2 paprikaer, 2 bokser tomater, 2 bokser bønner. Lot det putre i 1 time. Ser det ikke digg ut?
Vi spiste det i tortilla-lefser med litt ost i. Kan også spise med ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar